Ministar Udovičić u Njujorku sa specijalnim izaslanikom Generalnog sekretara UN za mlade i sa šefom delegacije Kine

Ministar Vanja Udovičić, tokom 6. ECOSOC omladinskog foruma UN u Njujorku, sastao sa Ahmetom Alhendaviem, specijalnim izaslanikom Generalnog sekretara UN za mlade.

Na sastanku su razgovarali o statusu i položaju mladih,  rezultatima rada u omladinskom sektoru, mehanizmima i rezultatima implementacije Nacionalne strategije za mlade, Regionalnoj kancelariji za saradnju mladih, kao i o nastojanjima Ministarstva omladine i sporta da u saradnji sa ostalim relevantnim državnim organima i omladinskim krovnim oragizacijama učini sve kako bi se osnažilo učešće mladih iz Srbije u različitim strukturama i događajima UN-a.

Specijalnii izaslanik Generalnog sekretara UN za mlade, Alhendavi, istakao je da je Srbija za njega primer dobrog napretka i iskoristio priliku da pohvali liderski stav ministra Udovičića i njegovo aktivno zalaganje za sve projekte i dosadašnju saradnju.

Takođe, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić susreo se i sa šefom  delegacije Kine Song Jangom. Na sastanku su, s obzirom da je ukinut vizni režim, izražena obostrana očekivanja da će to u velikoj meri unaprediti mobilnost mladih dveju zemalja međusobno. 

Jang je poručio da je Kina vrlo zainteresovana za unapređenje odnosa u svim segmentima omladinske politike, a tokom sastanka razmenjena su i iskustva u oblasti sporta. Ministar Udovičić dobio je i poziv da prisustvuje na Sajmu u Pekingu u aprilu ove godine.

Top