Ministar Udovičić u Mionici: „Sa reči na dela”

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić  je danas u Mionici sa predsednikom opštine Bobanom  Jankovićem prisustvovao početku izvođenja radova na započetom, a već 25 godina nedovršenom projektu izgradnje sportske hale u Mionici.

„Danas počinjemo ovaj kapitalni projekat za Mionicu i sa reči prelazimo na dela. Nešto što propada 25 godina i do sada je bilo van svake namene biće najsavremenija sportska hala za pet meseci. Stavljanjem u funkciju ove hale, sređivanjem sportskih terena i školskog prostora, Mionica i ceo Kolubarski okrug dobiće sportski centar za sve sportiste, kao i učenike, ali i mogućnost održavanja velikih takmičenja. Želimo da Mionica postane još jedan lep centar za sport, da rukomet u njoj dobije svoj Nacionalni trening centar, ali i da stvorimo uslove za sve druge sportove jer nam je cilj da sportisti iz cele zemlje i regiona dolaze u Mionicu”,rekao je ministar Udovičić.

“Ovakvim ulaganjima širom Srbije i decentralizacijom sporta,  cilj nam je da u gradovima i opštinama u Srbiji stvorimo uslove da sport bude zdrava navika svih i dostupan građanima svih uzrasta”, zaključio je ministar Udovičić.

„Uz pomoć Vlade Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta krećemo u završenak radova na sportskoj hali i projekat Nacionalnog trening centra za rukomet. Na ovaj način ćemo stvoriti bazu gde će naša deca moći da treniraju, da se bave širokim spektrom različitih sportova, a Mionica će završetkom ovog projekta dobiti sasvim drugačiji izgled i postati mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca“, rekao je predsednik opštine Boban Janković.

Ukupna površina hale je 2900m2, a maksimali kapacitet je za oko 2.800 ljudi. Ceo projekat biće urađen prema FIBA i IHF normama za odigravanje međunarodnih utakmica.

Događaju je prisustvovao i državni sekretar za sport Predrag Peruničić.

                                                         

Top