Ministar Udovičić se susreo sa prvim čovekom FIBA Hamaneom Niangom

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa predsednikom FIBA Hamaneom Niangom, potpredsednicom FIBA Evropa Karmen Tokalom, izvršnim direktorom FIBA Afrika Alfonsom Bileom i sportskim direktorom FIBA Zoranom Radovićem, koji su u srpsku prestonicu došli na kvalifikacioni olimpijski turnir za košarkašice.

U srdačnom i konstruktivnom razgovoru konstatovana je fantastična saradnja našeg nacionalnog saveza i svetske košarkaške organizacije, koja se ogleda u sve većem broju velikih takmičenja koje nam poverava FIBA.

Prošle godine smo bez greške organizovali EP za košarkašice, ponovo smo domaćini kvalifikacionog olimpijskog turnira za muškarce, kao i pre četiri godine, pred OI u Rio de Žaneiru, a sada se i osam ženskih reprezentacija bori u Beogradu za vizu za Tokio.

Razmotrene su i mogućnosti za buduću saradnju i organizaciju narednih velikih takmičenja pod okriljem FIBA.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što je gospodin Niang došao u Srbiju. To je i svojevrsno priznanje da je naš višegodišnji rad uspešan, i da Međunarodna košarkaška federacija prepoznaje trud i kvalitet koji ulažemo u organizaciju velikih takmičenja.

Pokazali smo se kao odlični domaćini i ono što je jako važno je da uvek opravdamo poverenje međunarodnih sportskih organizacija koje jasno vide spremnost države da podrži ovakve velike događaje, i koja mnogo ulaže u sport i sportsku infrastrukturu. To nas samo dodatno motiviše i podstiče da nadmašimo sami sebe, i nivo domaćinstva dignemo za lestvicu iznad, da postavimo nove standarde i da budemo uzor drugima“, rekao je tom prilikom ministar Udovičić.

Sastanku su prisustvovali i Predrag Danilović, predsednik KSS-a, i Zlatko Bolić, generalni sekretar KSS-a.

 

Top