Ministar Udovičić sa građanima na besplatnim sportsko-rekreativnim aktivnostima i javnom času sa đacima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa svojim timom, prisustvovao je danas u Zavodu za sport i medicinu sporta, aktivnostima koje se sprovode u sklopu akcija koje je za svoje građane obezbedila Gradska opština Čukarica u saradnji sa Zavodom za sport i medicinu sporta Republike Srbije.  Događaju su prisustvovali državni sekretari Predrag Peruničić i Darko Stanić i predsednik Sportskog saveza Srbije  Davor Štefanek.

Programi koji se sprovode su besplatni zdravstveni pregledi i sportsko-rekreativne aktivnosti, „Fitnes“ za decu od 7 do 10 godina, „Fit-mama“ i plivanje za starije osobe.

Nakon razgovora sa građanima i predsednikom Gradske opštine Voždovac Aleksandarom Savićem, ministar Udovičić i predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović, uručili su 30 bicikala Gradskoj opštini Čukarica, koje će oni podeliti najboljim učenicima u školama na teritoriji svoje opštine.

Donaciju bicikala opštinama, u akciji koja se sprovodi, obezbedio je Biciklistički savez Srbije u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, u cilju promocije rekreativnog bavljenja sportom, promocije zdravih stilova života, biciklističkog sporta i ciklo turizma.

U nastavku svojih aktivnosti, ministar Udovičić je prisustvovao i javnom času u fiskulturnoj sali u OŠ „Janko Veselinović“, opština Voždovac, gde je sa predsednikom Saveza za školski sport, Željkom Tanaskovićem uručio donaciju kompleta opreme (komplet golova sa mrežama, koševi, table, mreža za odbojku,  40 lopti za četiri sporta) za školsku fiskulturnu salu.

Top