Ministar Udovičić sa ambasadorom Kazahstana o proširivanju saradnje dve prijateljske zemlje u oblastima omladine i sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Kazahstana u Srbiji, Nj. E. Gabitom Sizdikbekovim i otvoreno razgovarao o mogućnostima unapređenja odnosa, zajedničkih aktivnosti i projekata u oblastima omladine i sporta.

Srbija i Kazahstan, u kojem ima više od 500 omladinskih organizacija, od 2018. godine imaju potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Ministarstva društvenog razvoja Republike Kazahstan u oblasti omladine, što je dobra osnova za još dinamičniji i sveobuhvatniji razvoj aktivnosti.

Konstatovano je i da će nedavno otvaranje Ambasade Kazahstana u Beogradu pružiti značajne mogućnosti za bržu i konkretniju realizaciju daljih zajedničkih koraka i umnogome doprineti produbljivanju dugogodišnjih prijateljskih odnosa dveju zemalja i naroda.

Takođe, razmotreno je i potpisivanje Memoranduma o razumevanju u oblasti sporta, što bi zaokružilo odličnu postojeću saradnju na tom polju.

Kazahstanski sportski uspesi se ogledaju isključivo u pojedinačnim sportovima, kao što je boks, pa je Sizdibekov istakao da bi saradnja sa našim trenerima iz kolektivnih sportova bila od posebnog značaja za razvoj tamošnjeg sporta i da su srpski stručnjaci veoma cenjeni u Kazahstanu.

Top