Ministar Udovičić prisustvovao javnoj akciji programa „ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno”

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Mionicu gde je sa predsednikom Privremenog organa opštine Mionica Bobanom Jankovićem prisustvovao javnoj akciji programa „Iskorači i ti! – Sportski. Zdravo. Bezbedno”.

 „Ovim programom želimo da mladima i deci omogućimo kvalitetno provođenje slobodnog vremena, što bolju iskorišćenost postojeće sportske infrastrukture, ali i stvaranje razvijene mreže mladih edukatora koji promovišu zdrave stilove života. Danas odavde šaljemo sjajnu sliku sa porukom da sport treba da bude način razmišljanja, kulture i vaspitanja“, rekao je Udovičić.

Predsednik Privremenog organa opštine Mionica Boban Janković zahvalio se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu omladine i sporta na podršci i istakao da je veoma ponosan što se ova akcija sprovodi već četvrti put u mesec dana.

Ovaj projekat pokrenut je na inicijativu Ministarstva omladine i sporta u cilju povećanja broja dece i mladih u Srbiji koji treniraju ili se rekreativno bave sportom.

Ministar Udovičić i predsednik Privremenog organa opštine Mionica Boban Janković obišli su i radove na sportskoj hali.

Događaju su prisustvovali i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović, direktorka Antidoping agencije Milica Vukašinović-Vesić, kao i pomoćnica ministra za omladinu Snežana Klašnja.

 

Top