Ministar Udovičić potpisao ugovore sa 20 jedinica lokalne samouprave

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić potpisao je danas ugovore sa 20 jedinica lokalne samouprave koje imaju osnovanu kancelariju za mlade, na osnovu rezultata Konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom novou.

„Uveren sam da aktivnosti koje će se, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, sprovoditi u odabranim gradovima i opštinama, u potpunosti odgovoriti na potrebe mladih iz svake lokalne zajednice ponaosob, a mi ćemo, kao i do sada, nastaviti da pružamo neophodnu finansijsku, stručnu i savetodavnu podršku svim lokalnim kancelarijama za mlade”, rekao je Udovičić.

U 20 gradova i opština širom Srbije, i ove godine biće realizovani projekti namenjeni zapošljavanju mladih i podsticanju omladinskog preduzetništva, stvaranju uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, upražnjavanju zdravih stilova života, podsticanju aktivnog učešća mladih u društvenim procesima, procesima donošenja odluka i razvoju servisa u lokalnim sredinama, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta od 31 milion dinara.

Lokalne samouprave spadaju u red najznačajnijih partnera Ministarstva omladine i sporta u ostvarivanju ciljeva Nacionalne strategije za mlade i Zakona o mladima. Ministarstvo omladine i sporta je, uključujući ovo potpisivanje ugovora, do sada kroz 15 konkursa finansiralo 481 projekata jedinica lokalnih samouprava namenjenih izradi i sprovođenju lokalnih akcionih planova za mlade, podsticanju razvoja lokalne omladinske politike sa oko 301 milion dinara.

Top