Ministar Udovičić posetio Srbobran, Vrbas i Mali Iđoš – Priča naše Adriane, svetske rekorderke iz Malog Iđoša potvrda je da je uspeh odluka da ne odustajemo, da sport u svakom kutku Srbije stvara najbolje na svetu!

U okviru redovnih obilazaka lokalnih samouprava širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Srbobran, Vrbas i Mali Iđoš i tom prilikom razgovarao sa predstavnicima lokalnih samouprava i sportistima o važnosti unapređenja sistema sporta i sportske infrastrukture.

Nastavljena je i redovna akcija opremanja školskih fiskulturnih sala, pa su danas nove komplete sportske opreme i rekvizita dobile osnovne škole “Vuk Karadžić” u Srbobranu, “20. oktobar” u Vrbasu i “Vuk Karadžić” u mestu Lovćenac u opštini Mali Iđoš.

Ministar Udovičić se tokom posete družio sa sportistima Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran”, Omladinskog fudbalskog kluba “Vrbas”, kao i sa karatistima KK “Njegoš” iz Lovćenca i kroz otvoren i srdačan razgovor upoznao sa njihovim ciljevima i daljim ambicijama.

Na kraju posete ovom kraju, ministru Udovičiću se pridružila aktuelna juniorska svetska i balkanska šampionka i svetska rekorderka u bacanju koplja Adriana Vilagoš u njenom rodnom mestu, Malom Iđošu.

“Vojvodina je uvek imala izuzetne sportske kapacitete i posebno mi je drago što smo tokom današnje posete opštinama Srbobran, Vrbas i Mali Iđoš imali zadovoljstvo da se družimo sa učenicima i sportistima i obradujemo ih novom sportskom opremom i rekvizitima i da se uverimo da je ovaj kraj rasadnik sportskih talenata, čemu je dokaz naša Adriana Vilagoš, koja je svoje prve korake napravila upravo ovde, u Malom Iđošu. Cilj nam je da mladi sportisti poput Adriane mogu svakodnevno da treniraju u najboljim uslovima u svojim lokalnim zajednicama, da svako mesto u našoj Srbiji ima sportske terene na kojima će stasavati novi šampioni. Šampionski put juniorske svetske rekorderke, naše Adriane, potvrda je da je uspeh odluka da ne odustajemo i da sport u svakom kutku Srbije stvara najbolje na svetu. Adriani smo obezbedili najbolje uslove za trening u njenom rodnom Malom Iđošu, jer sigurno da je upravo ona uzor svim mladim sportistima širom Srbije, a nama snažana potvrda i motiv da istrajemo u prioritetu da obezbedimo uslove da svako može da se bavi sportom u Srbiji u svom rodnom mestu, jer svako mesto Srbije jeste polazna tačka na putu ka šampionskim sportskim rezultatima”, zaključio je ministar Udovičić.

Top