Ministar Udovičić posetio Plandište i Sečanj

Konstruktivan razgovor o daljem razvoju sistema sporta i perspektive mladih; dodeljena sportska oprema OŠ “Dositej Obradović“ i “Stevan Aleksić“

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio opštine Plandište i Sečanj i tom prilikom razgovarao sa predstavnicima opština, sportistima i sportskim funkcionerima toga kraja o specifičnostima i važnosti daljeg rada na razvoju sistema sporta i unapređenja perspektive mladih.

Ministar Udovičić prvo je posetio Ženski odbojkaški klub “Plandište“ i Fudbalski klub “Sloga“, kolektiv sa tradicijom dužom od 70 godina. Uz druženje i razgovor sa mladim sportistkinjama i sportistima dodeljena je sportska oprema Osnovnoj školi “Dositej Obradović“.

Tokom susreta sa predstavnicima i sportistima iz rukometnih klubova “Radnički“ iz Jaše Tomića i “Hercegovina“ iz Sečnja - i FK “Krajina“ iz Krajišnika, ministru Udovičiću su predstavljeni takmičarski ciljevi i trenutni izazovi sa kojima se sportisti i klubovi ovog kraja suočavaju. Na kraju posete, dodeljena je sportska oprema Osnovnoj školi “Stevan Aleksić“ iz Jaše Tomića.

“Ponosni smo na činjenicu da se za ovaj kraj vezuje duga tradicija bavljenja brojnim sportovima – i tokom sastanaka koje smo danas održali prepoznata je obostrana obaveza da se i dalje predano radi kako bismo je negovali i obogatili. Sport je jedna od najdelotvornijih aktivnosti za socijalizaciju i očuvanje zdravlja ljudi svih uzrasta – što predstavlja neke od najbitnijih ciljeva našeg angažmana. Sastanci koje smo održali obilovali su konkretnim predlozima kako da zajedničkim snagama radimo na unapređenju sportske infrastrukture i da naše mlade u još većem broju privučemo na igrališta na kojima će se ostvarivati kao sportisti i kao ličnosti. Uz to, pohvalio bih rad lokalne Kancelarije za mlade i široki opseg aktivnosti kojima se dolazećim generacijama stvaraju sve bolji uslovi za sveukupni lični i karijerni razvoj. Ministarstvo omladine i sporta će programom stipendiranja istaknutih talenata i dalje konkretno podržavati njihov razvoj - i time promovisati pravi sistem vrednosti kao uzor za svu omladinu ovog kraja. Otvoreno i odgovorno ćemo i dalje zajedno raditi na ostvarenju ovih najvažnijih ciljeva, i siguran sam u naš uspeh - jer nas vezuje pravi timski duh!“, naglasio je ministar Udovičić u razgovoru sa medijima.

Top