Ministar Udovičić posetio opštine Vrbas i Bački Petrovac

Razgovor o značaju negovanja tradicije i dalje afirmacije sporta u cilju stvaranja zdravog društva, unapređenju sportske infrastrukture i razvoju perspektive omladine; dodeljena sportska oprema za dve osnovne škole

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je u okviru obilaska lokalnih samouprava obišao Vrbas i Bački Petrovac i tom prilikom je sa predstavnicima opština razgovarao o daljem unapređenju uslova za razvoj sistema sporta i razvoja perspektive omladine tog kraja.

Ministar Udovičić je na početku dana posetio Rukometni klub “Vrbas“ i Ženski odbojaški klub “Sutjeska“ iz Bačkog Dobrog Polja, prilikom čega se družio na sportskom terenu sa mladim sportistima i razgovarao o njihovim sportskim ciljevima i izazovima. Dodeljen je i vredan komplet sportske opreme Osnovnoj školi “Vuk Karadžić“, na radost prisutnih učenika i profesora.

U nastavku posete, ministar Udovičić je obišao Fudbalski klub “Mladost“ iz Bačkog Petrovca, a kroz upoznavanje sa dečacima i devojčicama iz Odbojkaškog kluba “Mladost“ imao prilike da se uveri u značaj sporta za njihovo odrastanje i zdrav razvoj. Na kraju posete dodeljen je komplet sportske opreme i učenicima Osnovne škole “Jan Čajak“.

“Srećan sam što sam danas tokom poseta opština Vrbas i Bački Petrovac imao prilike da obavim sadržajne i korisne razgovore sa predstavnicima lokalne vlasti, ali i mladim sportistima i đacima ovoga kraja. Obostrano smo konstatovali važnost još veće povezanosti i saradnje na ostvarenju zajedničkih ciljeva od najvećeg i dugoročnog značaja – aktivno uključivanje što većeg broja građana svih uzrasta u sistem sporta kako bismo pozitivno uticali na vođenje zdravog načina života i afirmacije vrednosti sporta u svim društvenim slojevima – naročito među najmlađima.“, naglasio je ministar Udovičić.

Top