Ministar Udovičić posetio opštine Rumu i Pećince

Posebno istaknut značaj rada sa najmlađima u sportskim klubovima i posvećenosti razvoju ženskog sporta, dodeljena sportska oprema za dve osnovne škole

U okviru obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio Rumu i Pećince i tom prilikom razgovarao sa predstavnicima opština, sportskim funkcionerima i sportistima o zajedničkom angažmanu na unapređenju uslova za dalji razvoj sporta i njegove uloge u društvu - i stvaranju novih perspektiva za mlade tog kraja.

Ministar Udovičić prvo je posetio Putince, gde je sa mladim sportistkinjama i sportistima iz Košarkaškog kluba „Ru Koš“ iz Rume i Fudbalskog kluba „PSK“ iz Putinaca razgovarao o važnosti sporta u izgradnji ličnosti, prihvatanju pravih društvenih vrednosti, vođenju zdravog načina života i takmičarskim ciljevima i izazovima. Tom prilikom dodeljen je komplet sportske opreme za Osnovnu školu „Dositej Obradović“ iz Putinaca.

Usledio je obilazak Fudbalskog kluba „Sloga“ iz Vognja i druženje sa seniorima i kadetima tog kluba – a zatim poseta školi fudbala „Donji Srem“ iz Pećinaca, prilikom koje je dodeljena sportska oprema za Osnovnu školu „Slobodan Bajić Paja“. Na kraju dana, ministar Udovičić posetio je FK „Sloboda“ iz Donjeg Tovarnika.

“Zahvalan sam predstavnicima opština, sportskim funkcionerima i sportistima koji su u sadržajnom razgovoru predstavili aktuelno stanje i izneli konkretne predloge na osnovu kojih ćemo dalje zajednički raditi na poboljšanju uslova za razvoj sistema sporta i njegove uloge u društvu. Kao veoma pozitivan utisak iz ove posete istakao bih posvećenost radu sa najmlađima u ovom kraju, i prepoznavanje potrebe da se deca približe bavljenju sportom od najranijeg uzrasta. Time ćemo ih najefektnije uputiti na vođenje zdravog života i pravilan fizički, psihički i emotivni razvoj. Naročito me je obradovala spoznaja da je veliki broj devojčica uključen u rad ovdašnjih klubova – što je najbolja potvrda rezultata naše inicijative za razvoj ženskog sporta, sa ciljem ravnomerne zastupljenosti oba pola i svih uzrasta u sistemu sporta. Nastavljamo kao članovi istog tima da otvoreno, odgovorno i posvećeno radimo na razvoju sporta, njegove pozitivne uloge u društvu i stvaranju novih mogućnosti za bolju budućnost naše omladine.“, predstavio je utiske i rezultate današnje posete ministar Udovičić u razgovoru sa predstavnicima medija.

Top