Ministar Udovičić posetio opštine Alibunar i Kovačicu

Vođeni korisni razgovori o važnosti sporta za razvoj dece i stvaranju uslova za bavljenje sportom među svim generacijama, aktivnijem uključivanju mladih u društvene tokove; dodeljeni kompleti sportske opreme i rekvizita za dve škole

U okviru obilazaka lokalnih samouprava širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio opštine Alibunar i Kovačicu. Tokom korisnih i otvorenih razgovora sa predstavnicima opština, sportskim funkcionerima i mladim sportistima istaknuta je neophodnost zajedničkog delovanja kako bi se dodatno poboljšali uslovi za razvoj sistema sporta i perspektive mladih u tom kraju.

Ministar Udovičić se upoznao sa decom i mladim sportistima FK “Slavija“ iz Kovačice, kome je dodeljen komplet sportske opreme. Prilikom posete OK “Slavija“ iz Crepaje dodeljen je komplet sportske opreme i rekvizita OŠ “Sava Žebeljan“ - u kojoj odbojkašice i odbojkaši kluba treniraju.

Poseta opštini Alibunar započeta je obilaskom ekonomsko-trgovinske škole “Dositej Obradović“ i dodelom kompleta sportske opreme školi. Ministar Udovičić  je prisustvovao i treningu članova KK “Budućnost“ iz Alibunara, a na kraju današnje posete obišao FK “Banat“ iz Ilandže.

“Izuzetno mi je drago što sam se, tokom današnje posete opštinama Alibunar i Kovačica, uverio da je sport izuzetno cenjen i voljen u ovim sredinama. Nema bolje potvrde za to od velikog broja dece i mladih sportista na terenima i igralištima, što predstavlja pravi podsticaj za dalji zajednički rad na sprovođenju jednog od ključnih ciljeva - da decu od ranog doba učimo sportu i vrednostima koje se njime stiču, zarad njihovog pravilnog i zdravog životnog razvoja. Vodili smo otvorene i korisne razgovore o intenziviranju saradnje sa predstavnicima opština i sportskim funkcionerima, kako bismo značajno uticali na poboljšanje uslova za bavljenje sportom na svim nivoima i među svim generacijama“, rekao je ministar Udovičić.

Tokom susreta sa predstavnicima opština naglašena je i važnost daljeg unapređenja položaja mladih u tom kraju.

“Sa ponosom ističem da smo od 2014. godine dodelili 11 stipendija Fonda za mlade talente u Alibunaru i 32 u Kovačici, i radićemo na tome da taj broj ubuduće bude i veći. Osim putem stipendija, nastavićemo i da kroz seminare i radionice Kancelarija za mlade još aktivnije uključimo mlade u društvene tokove i da im omogućimo uslove za dalje stručno usavršavanje. Nastavljamo dalje – otvoreno i odgovorno – sa saradnjom u korist razvoja sporta i naših mladih – jer smo u istom timu!“ zaključio je ministar Udovičić.

 

Top