Ministar Udovičić otvorio Mali sajam sporta u Subotici i obišao Bačku Topolu i Mali Iđoš

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je danas Mali sajam sporta u Subotici. Mali sajmovi sporta koje organizuju Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije uz podršku lokalne samouprave postali su tradicionalna manifestacija. U poslednje četiri godine održano je više od 20 sajmova širom Srbije.

„Mladi sportisti imaju svoje sugrađane kao uzore, Subotica je grad šampiona. To je dodatni podstrek i motiv svim mladima da visoko postave ciljeve i da svojim trudom i zalaganjem postanu budući šampioni. Danas i najmlađi imaju priliku da se oprobaju u raznim sportskim veštinama. Na štandovima koje na Sajmu ima svako sportsko udruženje sa teritorije grada Subotice, najmlađima su na najbolji mogući način predstavljeni sportovi za koje mogu da se opredele i izaberu svoju zdravu, možda i šampionsku budućnost! “ – istakao je ministar Udovičić.

Prilikom obilaska Bačke Topole i Malog Iđoša, ministar omladine i sporta se družio sa sportistima iz lokalnih klubova i uručio im novu sportsku opremu.

„Bačka Topola je sredina koja voli i ceni sport. Mnoge generacije uspešnih fudbalera svoje prve korake napravili su upravo ovde. Verujem da među mladim sportistima sa kojima sam danas razgovarao ima onih koji će krenuti njihovim stopama. Svi zajedno i u Bačkoj Topoli i u Malom Iđošu, u svakom mestu u Srbiji, treba da utičemo na najmlađe da se okrenu pravim vrednostima, da sport postane sastavni deo njihovog života i da im ukažemo na važnost bavljenja fizičkim aktivnostima. Svaka nova lopta, novi koš, je nada da će se još više dece aktivno uključiti u neki sport“ – zaključio je ministar Udovičić.

 

Top