Ministar Udovičić obišao rekonstruisane terene na Košutnjaku

Bez zdrave nacije nema ni zdrave budućnosti

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas rekonstruisane terene za odbojku, rukomet, fudbal i košarku u sportskom kompleksu na Košutnjaku, koji su ponovo počeli sa radom i čije korišćenje je dostupno za sve građane, a tom prilikom ocenio je da su urađeni u skladu sa svetskim standardima.

"Bez zdrave nacije nema ni zdrave budućnosti, zato ulažemo u ovakve stvari. Obnovićemo još terena u narednom periodu, između ostalog veliki multifunkcionalni teren koji se nalazi između trim staze", najavio je ministar i  podsetio da trim staza, koja je otvorena prošle godine, obara sve rekorde posećenosti, što je, kako je istakao, pokazatelj da je najisplativiji sportski objekat u Srbiji.

Udovičić je ukazao i da je u planu obnova terena za boćanje, početak gradnje multifunkcionalne dvorane, odnosno Nacionalnog trening centra za šest sportova, kao i postavljanje stene za sportsko penjanje.

 „Ovde smo prvi krenuli sa sportskom medicinom i u toj oblasti želimo još da ulažemo kroz zgradu medicine kojoj želimo da proširimo kapacitete. Takođe, da  broj od 20.000 lekarskih pregleda udvostručimo i da omogućimo da naši sportisti sve obavljaju ovde", objasnio je.

Ministar omladine i sporta kazao je i da su u planu ulaganja u Kladovu, konretno u sportski centar Karataš, gde bi bili preseljeni sportski i omladinski kampovi, a u daljoj budućnosti i renoviranje otvorenih bazena na Košutnjaku.

„Bitnije je da sagledamo mogućnosti za izgradnju novog zatvorenog bazena, jer nijedan takav bazen nije izgrađen u Beogradu 30 godina", naglasio je Udovičić.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije Goran Bojović rekao je da obnovljeni tereni imaju osvetljenje, bezbednosne golove, nove table i mreže. To će, kaže, povećati mogućnosti za rekreaciju građana i sportista a, pre svega,  biti u službi vrhunskog sporta.  

Top