Ministar Udovičić na sastanku sa specijalnim izaslanikom Generalnog sekretara UN za zapošljavanje mladih i minstarkom Danske

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić je na marginama Šestog Foruma za mlade Ekonomsko-socijalnog saveta Ujedinjenih nacija u Njujorku pod nazivom „Uloga mladih u iskorenjivanju siromaštva i promovisanju prosperiteta u svetu koji se menja”, imao sastanak sa Varnerom Fajmanom, bivšim kancelarom Austrije, sada specijalnim izaslanikom Generalnog sekretara UN za zapošljavanje mladih.

Ministar Udovičić i Fajman, razgovarali su o modelima razvijanja zapošljavanja i preduzetništva mladih. Takođe, razmenili su pozitivna iskustva o dosadašnjim rezultatima rada u omladinskom sektoru, posebno u segmentu koji se tiče zapošljivosti mladih, kao i o svim daljim koracima i merama  u vezi sa Globalnom inicijativom za stvaranje pristojnih poslova za mlade. Fajman je pohvalio inteziviranje razvoja preduzetništva u Srbiji i napore koje Srbija ulaže da se poboljša status i položaj mladih.

Na inicijativu Danske Minister for Equal Opportunities, Karen Eleman, ministar Udovičić je razmenio pozitivna iskustva u radu dveju država, posebno sagledavajući modele finansiranja u omladinskom sektoru, a s ciljem i usled zainteresovanosti danske ministarke da upravo jedan od tih modela implementira u svojoj zemlji. Ministarka Danske, ovom prilikom pohvalila je mahanizme i prepoznavanje značaja rada kancelarija za mlade u Srbiji, kao važne spone između državnih institucija i omladine. Takođe, dvoje ministara izrazili su uverenja da će se u budućem periodu intezivirati i unaprediti razvoj saradnje i mobilnosti mladih, posebno kroz mehanizam razmene studenata. Na kraju, ministarka Eleman istakla je da bi za Dansku bila vrlo značajna podrška Srbije za kanditaturu Danske za Savet za ljudska prava.

 

Top