Ministar Udovičić na otvaranju finalnog turnira Svetske lige u vaterpolu

Srbija potvrdila da je svetski centar vaterpola, reprezentacija nastoji da se direktno kvalifikuje za Olimpijske igre

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je svečanom otvaranju finalnog turnira Svetske lige u vaterpolu, koji se održava od 18. do 23. juna na otvorenom plivalištu bazena SRC “Tašmajdan“ u centru Beograda.

Ljubitelji vaterpola moći će da vide osam vrhunskih reprezentacija, a za šest dana turnira biće odigrane 24 utakmice. Nagradni fond turnira oko 350.000 dolara, ali najvažniji cilj je direktan plasman najuspešnije reprezentacije na Olimpijske igre 2020 u Tokiju.

“Ponosan sam na činjenicu da je Srbija – organizacijom finala Svetske lige – još jednom potvrdila da je svetski centar vaterpola! Kao bivši sportista i reprezentativac naše zemlje,  znam koliko je važna podrška sa tribina za ostvarenje svakog sportskog cilja. Izuzetno sam srećan što smo našim najboljim igračima omogućili takvu podršku, a publici u Srbiji - da uživo vidi najbolje svetske vaterpoliste i da svojim bodrenjem nosi naš tim ka uspehu i plasmanu na Olimpijadu u Tokiju. Uveren sam da ćemo se, kao i uvek do sada, pokazati kao izuzetni, gostoprimljivi domaćini i da će svet još jednom doživeti Srbiju kao zemlju koja izuzetno voli i poštuje sport. Organizacija tako velikog takmičenja idealna je prilika za novu promociju zdravog načina života i svih pozitivnih vrednosti koje sport u sebi nosi“, naglasio je ministar Udovičić.

Ministarstvo omladine i sporta podržalo je organizaciju finalnog turnira Svetske lige u vaterpolu sa 20 miliona dinara.

Top