Ministar Udovičić na ministarskom sastanku u Seulu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, učestvovo je na sastanku ministara zaduženih za sport, koji je održan u Seulu 12. februara, tokom 23. Zimskih olimpijskih igara. Domaćin skupa bio je ministar kulture, sporta i turizma Republike Koreje, Do Jong Hvan, a tema sastanka bila je razvoj sportskih vrednosti u društvu i primena antidoping mera.

Sastanku su prisustvali ministari sporta iz evropskih i azijskih zemalja, a počasni gost bio je predsednik Svetske asocijacije za borbu protiv dopinga, Krejg Ridi. Među učesnicima bili su ministri Slovenije, Bugarske, Grčke, Rumunije, Slovačke, Francuske i drugi.

Tom prilikom ministar Udovičić je u obraćanju istakao rezultate srpskog sporta, okvire saradnje  države i sportskih subjekata u svim segmentima sporta, aktivnosti i mere koje se preduzimaju kako bi se smanjio broj svih negativnih pojava u sportu i značaj koji sport ima za Srbiju.

Na marginama sastanka, ministar Udovičić imao je i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima drugih zemalja, Mongolije, Turske, Linhetenštajna, Koreje i Kazahstana sa kojima je razmenio iskustva o organizaciji velikih međunarodnih takmičenja, funkcionisanju sporta, sportskom turizmu, promociji sporta kao društvene vrednosti i razgovarao o mogućnostima buduće saradnje. Takođe, sa predsednikom Svetske asocijacije za borbu protiv dopinga, Krejg Ridom ministar Udovičić razmenio je iskustva iz dosadašnjeg rada Antidoping agencije Srbije i predloga svih budućih, prvenstveno preventivnih mera, kojima bi se iskorenio doping kao negativna pojava u sportu.

Top