Ministar Udovičić iznenadio naše najbolje košarkašice na treningu – Podrška pre velikih takmičenja koja slede

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić iznenadio je danas prilikom treninga najbolje košarkašice Srbije koje se za gust takmičarski raspored ovog leta pripremaju u Beogradu. Žensku košarkašku reprezentaciju krajem juna očekuje prvi veliki test, Evropsko prvenstvo u Španiji i Francuskoj, a samo mesec dana nakon toga i Olimpijske igre u Tokiju.

Ministar Udovičić je nastavio da posećuje sve naše sportiste prilikom pripremnih i takmičarskih procesa, kako bi se lično uverio da svi imaju najbolje uslove. Kao bivši reprezentativac i neko ko potpuno razume sve izazove sa kojima se sportisti susreću na svakodnevnom nivou, ministar Udovičić nastoji da pored institucionalne podrške koju Ministarstvo omladine i sporta kontinuirano pruža sistemu sporta u Srbiji, i neformalnim razgovorom sa samim sportistima čuje njihova iskustva i pruži im dodatnu podršku pred međunarodna takmičenja.

Ženska košarkaška selekcija Srbije osvojila je bronzanu medalju 2016. godine na Olimpijskim igrama u Riju i bronzu na Evropskom prvenstvu 2019. godine, kada je jedan od gradova domaćina bio Beograd.

 

Top