Ministar Udovičić – Intenziviranje saradnje u omladinskom sektoru Zapadnog Balkana prioritet u godini kada Srbija predsedava Regionalnom kancelarijom za saradnju mladih

Lokalna kancelarija Regionalne kancelarije za saradnju mladih u Srbiji (RKSM) predstavila je program „Upoznajte Superškole Srbije”, a u uvodnom delu događaja obratio se ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.  

„Srbija upravo u ovoj godini po prvi put predsedava Regionalnom kancelarijom za saradnju mladih i postavili smo ambiciozne ciljeve kako bi se regionalna saradnja u omladinskom sektoru dodatno intenzivirala i kako bismo postojeće prakse poboljšali i ukazali na važnost aktivizma, socijalne uključenosti i mobilnosti mladih na prostoru Zapadnog Balkana. Srbija je dala veliki doprinos u uspostavljanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih sa idejom u koju svi verujemo, a to je da mladi imaju ključnu ulogu u kreiranju bolje budućnosti i stabilnosti Zapadnog Balkana. Program „Upoznajte Superškole Srbije” ispunjava zajednički cilj a to je podsticanje mladih da kroz druženje stiču nova znanja, upoznaju se sa drugim kulturama, i stiču vredna prijateljstva”, istakao je ministar Udovičić.

Svoja izlaganja u uvodom delu  imali su i prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Nj. E. Emanuel Žofre, nemački ambasador u Srbiji Nj. E. Tomas Šib i direktorka RKSM lokalne kancelarije u Srbiji Ivana Antonijević. „Superškole” je jedan od najvećih projekata RKSM koji za glavni cilj ima organizovanje razmena  mladih na Zapadnom Balkanu, a ovom prilikom je predstavljeno 18 odabranih ideja iz Srbije u okviru prvog otvorenog poziva na ovom programu.

Top