Ministar Udovičić i predsednik opštine Čukarica Kolarić otvorili Trim stazu „Košutnjak“

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić danas su otvorili trim stazu „Košutnjak“.

Ministar  Udovičić istakao je da izgradnja i rekonstrukcija objekata namenjenih za rekreativni sport prvenstveno jedan od prioriteta Ministarstva omladine i sporta jer, kako kaže Udovičić, cilj jeste da se obezbede uslovi da sport bude dostupan svima.

„Sa ponosom mogu da kažem da je ovo najbolja trim staza sa pratećim sadržajem u Srbiji, rekonstruisana tako da svi mogu da se bave sportom i to u prelepom ambijentu i najboljim uslovima. Uslov zdravlja svih naših građana jeste bavljenje fizičkim aktivnostima i zato kroz ovakve projekte želimo da omogućimo i motivišemo upravo to da fizička aktivnost bude navika svih nas. Trim staze mogu da koriste svi - od vrhunskih sportista, preko rekreativaca do dece“, rekao je Udovičić.

Projekat trim staze „Košutnjak“ podrazumevao je rekonstrukciju postojeće trim staze u celokupnoj dužini od 1.200 metara sa nabavkom novih, savremenijih trenažnih sprava na pratećim stanicama koje su raspoređene celom dužinom staze na svakih 100 metara.

„Zaista me raduje slika Košutnjaka danas, ovo je sjajna stvar za našu opštinu, ali i za Beograd“, kazao je predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović pohvalio je ovaj projekat kao jedan od onih putem kojih se motivišu svi da se bave sportom.

Otvaranju je prisustvovao i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, kao i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović, ali i veliki broj sportista svih uzrasta.

Top