Ministar Udovičić i predsednica Predstavničkog doma Republike Kipar Demetriu – Saradnja u oblastima omladine i sporta dodatno jača prijateljske odnose

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se sa predsednicom Predstavničkog doma Republike Kipar Nj.E. Anitom Demetriu i tom prilikom razgovarao o daljoj implementaciji potpisanih sporazuma o saradnji u oblastima omladine i sporta između dveju država.

Ministar Udovičić poželeo je dobrodošlicu Nj. E. Demetriu u Srbiju i upoznao je sa aktuelnim projektima i programima koje podržava Ministarstvo omladine i sporta, a tiču se daljeg razvoja i unapređenja sistema sporta i omladinskog sektora. Sagovornici su se složili da je razmena znanja i iskustava između dveju zemalja u obostranom interesu i predstavlja najbolji temelj za nastavak uspešne saradnje.

Jedna od tema sastanka bilo je razmatranje značaja uključivanja dece sa smetnjama u razvoju u sportske aktivnosti. Nakon sastanka Nj. E. Demetriu posetila je klub malog fudbala „Mungosi”, u kome treniraju mladi sa invaliditetom i smetnjama u razvoju i tom prilikom se družila sa mladima i razgovarala o važnosti fizičke aktivnosti.

Top