Ministar Udovičić dodelio stipendije u Novom Sadu

 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dodelili su danas na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu ugovore stipendistima Fonda za mlade talente Republike Srbije sa Univerziteta u Novom Sadu.

„Privilegija je danas biti u društvu najboljih među najboljim studentima Univerziteta u Novim Sadu. Ovim stipendijama želimo da motivišemo mlade ljude da ulažu u sebe, vredno rade i ubuduće i da pokažemo da prepoznajemo njihovu važnost i značaj, kako za današnjicu, tako i za budućnost koju će upravo oni kreirati“, rekao je ministar Udovičić.

Najboljim studentima sa Univerziteta u Novom Sadu dodeljena je 321 stipendija.

„Povećali smo broj stipendista na osnovnim studijama sa 1000 na 1250, a iznos stipendija sa 25.000 dinara na 30.000 dinara, jer cilj jeste da obuhvatimo što veći broj naših studeneta i pomognemo svakome od njih na putu ka njihovim idealim, jer upravo oni su pokretača snaga i najjača energija naše zemlje“, istakao je ministar Udovičić.

Pored toga, a s ciljem da nakon studija naši mladi brže i lakše dođu do posla, od 2014. godine do danas Ministarstvo omladine i sporta je potpisalo više od 20 sporazuma o saradnji sa kompanijama i institucijama u zemlji, među kojima je i Privredna komora Srbije. Takođe, više od 950 stipendista učestovovalo je u programima obuka i radionicama koje je Fond organizovao. Ta saradnja sa omogućava stipendistima da steknu radno iskustvo i mogućnost praktičnog usavršavanja u najboljim kompanijama, a kompanije imaju direktan pristup najstručnijem mladom kadru.

Top