Ministar Udovičić dodelio stipendije najboljim sportistima: Zajedno činimo tim za istorijske pobede

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je danas više od 400 ugovora o stipendiranju vrhunskim sportistima, koji su ostvarili značajne međunarodne sportske uspehe i time na najbolji način predstavljali Srbiju u svetu.

Ministar Udovičić je u svom obraćanju stipendistima čestititao na sportskim rezultatima i istakao da će im Ministarstvo omladine i sporta i ubuduće biti najjača podrška i oslonac.

„Biti sportski stipendista u zemlji šampiona, čini vas najboljima od najboljih. Ministarstvo omladine i sporta nastaviće da vas podržava svakoga dana, da sa vama proslavlja medalje, ali i da sportski pruži ruku i kada imate teške dane, jer samo zajedno činimo tim za ponos, tim za istorijske pobede, tim kojim se cela Srbija ponosi. Posebno se ponosimo što ste i u vremenima izazova pokazali nesalomiv sportski duh, pridržavali se svih pravila, trenirali u uslovima društvene izolacije, izlazili na terene bez publike, i pored svega toga, ostali šampioni i nastavili niz uspeha. Uvereni smo da ćete uvek našu Srbiju predstavljati na najbolji mogući način i da ćete nas još mnogo puta obradovati velikim uspesima”, istakao je u svom obraćanju ministar Udovičić.

U ime stipendista obratili su se mladi vaterpolo reprezentativac Đorđe Vučinić, vlasnik evropskog rekorda 2019. godine Petar Milenković i Zorana Arunović, koja nas je mnogo puta do sada obradovala najsjajnijim odličjima. Oni su podelili svoja bogata sportska iskustva sa novom generacijom stipendista i istakli da je čast i privilegija danas biti sportski stipendista u Srbiji.

Dodeli sportskih stipendija prisustvovali su i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović.

Top