Ministar Udovičić čestitao mladima Međunarodni dan mladih

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je 12. avgust, Međunarodni dan mladih, porukom da je omladina najvredniji resurs i kapital koji Srbija ima. 

”Želim da ostvarite snove u svojoj zemlji i da razvijate potencijale na ličnu i društvenu dobrobit, a mi ćemo nastaviti da vas podržavamo na puta ka vašim idealima i nagrađujemo vaš trud, znanje i uspehe. Budite aktivni, uporni, znatiželjni, hrabri i borite se za ideje koje vam omogućavaju da se ostvarite i da učestvujete u kreiranju zajednice u kojoj živite i stvarate jer vi ste sadašnjost i budućnost naše Srbije, pokretačka snaga njenog daljeg razvoja” – poručio je ministar omladine i sporta.

Tema Međunarodnog dana mladih na globalnom nivou ove godine je "Angažovanje mladih za globalnu akciju”, a zbog aktuelne pandemije, biće obeležen uglavnom kroz onlajn platforme. Ministar Udovičić je zahvalio mladim ljudima na dopinosu u borbi protiv korone, prvenstveno kroz veliki broj volonterskih aktivnosti. 

“Ministarstvo omladine i sporta kontinuirano radi na stvaranju uslova za kvalitetniji život mladih u Srbiji i u ovim uslovima jer je za nas svaki dan - Dan mladih” - naveo je ministar Udovičić. 

Generalna skupština UN prihvatila je 1999. godine preporuku Svetske konferencije ministara zaduženih za omladinu da se 12. avgust proglasi za Međunarodni dan mladih. U Srbiji se taj dan obeležava od 2007. godine, kada je osnovano Ministarstvo omladine i sporta koje danas ima uspostavljene osnovne mehanizme za aktivno učešće mladih u društvu, kroz rad saveza, udruženja mladih, udruženja za mlade, kancelarija za mlade na lokalnom nivou i omladinskih klubova. To je mreža sa više od 1700 aktera koji deluju širom Srbije i na njenoj održivosti rade ministarstva, lokalne samouprave, civilni i privatni sektor.

”Nastavljamo da stvaramo društvo u kome mladi u Srbiji imaju mogućnost da kontinuirano razvijaju svoje veštine, stiču nova znanja i da aktivno učestvuju u svim sferama društvenog života. Ponos naše Srbije su naši mladi, a motiv i razlog svakog stvaranja danas je njihova energija, entuzijazam i snaga za sve što je Srbija danas i za sve ono što želimo da naša Srbija bude” – zaključio je ministar Udovičić.

Top