Kraljica sportova dobila svoju kuću

"Danas je dobijena upotrebna dozvola i atletika je, nakon pet godina od inicijative za izgradnju, konačno dobila svoju kuću", rekao je Udovičić i dodao da je 2015. otvoren Nacionalni trening centar za gimnastiku u Kostolcu, a da će pored atletike, ove godine i vaterpolo dobiti svoj trening centar.

Obilazak Atletske dvorane 3

Udovičić je naglasio i da su u prethodne dve godine izgrađeni atletski stadioni u Vršcu i Kruševcu, a da se ove godine očekuje otvaranje atletskog stadiona u Novom Pazaru.

,,Ono što je važno jeste da stvorimo uslove da se naši sportisti pripremaju u Srbiji. Zbog toga je naš glavni cilj razvoj sportske infrastrukture“, istakao je ministar. On se zahvalio i Ministarstvu odbrane i svim prethodnim ministrima koji su vredno radili i zalagali se za ovaj projekat.

Za izgradnju Atletske dvorane Ministarstvo odbrane je dalo zemljište na korišćenje, a izgradnju je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta. Dvorana je multifunkcionalna, pa će je, osim sportista, koristiti i rekreativci, a prilagođena je i osobama sa invaliditetom.

,,U ovakvoj dvorani svi kadeti i svi oni koji se školuju u sistemu odbrane biće u prilici da koriste jedan savremeni objekat za atletiku, jedini takvih kapaciteta u ovom delu Balkana“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić. On je istakao i da je nosilac celokupne aktivnosti u sistemu odbrane Vojna akademija, kao i da će uoči svečanog otvaranja koje je zakazano za 1. mart, u dvorani biti održana kontrolna takmičenja.

Obilazak Atletske dvorane 6

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović izrazio je veliko zadovoljstvo činjenicom da je kraljica sportova dobila svoj krov nad glavom i rekao da će ovaj objekat iz korena promeniti sliku ne samo atletskog, već i srpskog sporta.

,,Atletski san je ostvaren. Ne možemo više da kažemo da nemamo uslove, imamo ih, i to svetske. Želim da se zahvalim premijeru Vučiću, Ministarstvu omladine i sporta na čelu sa ministrom Vanjom Udovičićem, kao i Ministarstvu odbrane uz čiju pomoć smo izgradili atletski hram, jedinstven u ovom delu Evrope“, kazao je Jevrosimović.

Top