Krajem godine potpisivanje Memoranduma o razumevanju u oblastima sporta i omladine između Irana i Srbije

Tokom sastanka, dve strane razmenile su informacije o prioritetima i aktivnostima iz oblasti sporta i omladine, konstatujući da postoji veliki prostor za intenziviranje saradnje, razmenu znanja i iskustava, te realizaciju zajedničkih aktivnosti u budućnosti.

Takođe, dve strane zajednički su usaglasile tekst Memoranduma o razumevanju u oblastima sporta i omladine, čije se potpisivanje očekuje tokom sastanka Međuvladinog mešovitog komiteta, predviđenog za kraj 2015. godine.

Drugog dana posete, gospodin Sadegi detaljno se upoznao sa situacijom u omladinskom sektoru Republike Srbije, a potom i obišao Zavod za sport i medicinu sporta, izražavajući zadovoljstvo viđenim i postignutim dogovorima koji treba da dovedu do intenziviranja saradnje dve strane.

Tokom posete, predstavnike iranske delegacije ugostili su i najviši zvaničnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva privrede, Ministarstva rudarstva i energetike, Privredne komore Srbije, Beogradskog sajma i mnogi drugi.

Top