Konkursi za stipendiranje najboljih studenata   

Na inicijativu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića iznos stipendije je prošle godine povećan sa 25.000 na 30.000 mesečno, koliko će i ove godine dobijati  najuspešniji studenti. Stipendija u iznosu od 30.000 dinara dodeljuje se za 10 nastavnih meseci, odnosno jednu akademsku godinu. Konkurs će trajati od 3. oktobra do 14. novembra 2014. godine.

Na konkurs će, po njegovom objavljivanju, moći da se prijave studenti sa svih državnih fakulteta i univerziteta, koji su na završnim godinima osnovnih ili master akademskih studija. U prethodnim godinama Fond za mlade talente je po ovom konkursu stipendirao više od šest hiljada studenata. Iskustvo pokazuje da su dobitnici stipendije najčešće imali prosečnu ocenu višu od 9.50.

Podsećamo studente da je u toku i konkurs za stipendiranje studija u inostranstvu, na koji se mogu prijaviti do 17. oktobra. Reč je o  Konkursu za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2014/15. godinu.

Ovim konkursom predviđeno je stipendiranje do 500 studenata koji će svoje studije i akademsko usavršavanje na master i doktorskim studijama nastaviti na nekom od prestižnih univerziteta u inostranstvu.

Detaljnije informacije i konkursna dokumentacija mogu se pronaći OVDE.

 
Top