Internacionalni miting kao idealna prilika za promociju Atletske dvorane, Beograda i Srbije

„Ovaj miting je još jedna prilika za promociju Srbije, Beograda, srpskog sporta. Naši sportisti imaće priliku da u novoj dvorani nastupaju pred domaćom publikom i siguran sam da ćemo 1. marta prisustvovati sportskom spektaklu! Atletska dvorana je jedinstven objekat u ovom delu Evrope i drago mi je da ćete svi imati prilike da se, već sutra, uverite u to“, rekao je Udovičić.

KZN, Internacionalni atletski miting, otvaranje - Atletska dvorana

On je istakao da veliki broj takmičenja, čiji je Srbija bila domaćini ove godine, pokazuje da je naša zemlja u svetu prepoznata kao zemlja sporta koja je spremna za organizaciju velikih takmičenja i, kako kaže Udovičić, zemlja čiji su sportisti najbolji ambasadori.

„Atletika je dobila svoju kuću, ali se na tome nećemo zaustaviti, ove godine očekuje nas i izgradnja stadiona u Novom Pazaru. Želim da naši sportisti imaju najbolje uslove za pripreme u Srbiji i to smo izgradnjom ove dvorane i postigli, jer naši atletičari više neće morati da idu u inostranstvo na pripreme“, naglasio je ministar omladine i sporta.

KZN, Internacionalni atletski miting, otvaranje - Atletska dvorana

Na konferenciji za medije o sutrašnjem mitingu, koji je idealna prilika da se sportiste iz ovog dela Evrope upoznaju sa novom Atletskom dvoranom, govorili su i gradonačelnik Siniša Mali, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, direktor mitinga Dragutin Topić, i sportisti Ivana Španović i Asmir Kolašinac.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=A1pMWdlTTbk[/embed]
Top