Fond za mlade talente na Sajmu sporta: Koliko je značajno ulagati u mlade

Govoreći o značaju Fonda za mlade talente u pogledu finansijske i institucionalne podrške države učenicima srednjih škola i studentima, koordinator Radne grupe Fonda se posebno osvrnuo na aktivnosti i konkurse Fonda koji se odnose na učenike srednjih škola koji postižu izuzetne uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima iz oblasti sporta, kao i sportiste koji postižu izuzetne akademske rezultate na domaćim i inostranim fakultetima i univerzitetima.

Fond za mlade talente, Miloš Radosavljević, Sajam sporta

„Fond za mlade talente, koji svoje konkurse realizuje u okviru Ministarstva omladine i sporta, važno je sredstvo i instrument u podršci mladima. Kroz realizaciju konkursa Fonda, država pokazuje brigu o mladima, najbolji učenici i studenti dobijaju značajnu finansijsku pomoć, a Ministarstvo omladine i sporta, kroz saradnju sa najboljim kompanijama i institucijama omogućuje mladima sticanje prvih profesionalnih iskustava“, istakao je Radosavljević.

Fond za mlade talente, Miloš Radosavljević, Sajam sporta

Posebno je značajno što su prezentaciji Fonda za mlade talente prisustvovali učenici srednjih škola ili studenti koji su nagrađeni i stipendirani za postignute sportske rezultate. Posle prezentacije, sadašnji i budući stipendisti Dositeje su nastavili druženje, a predstavnici Fonda za mlade talente su zajedno sa stipendistima obišli Sajam sporta i učestvovali u nizu sajamskih sadržaja.

Top