Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore danas svečano otvoreno na Adi Ciganliji

Predrag Peruničić, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, prisustvovao je danas na otvaranju Evropskog prvenstva za juniore i mlađe seniore u kajaku i kanuu sprint, koje se odražava od 22. do 25. juna na Adi Ciganliji.

 

 „Beograd je opet centar kajakaškog sveta. Ovo je drugo međunarodno takmičenje koje se u održava u poslednje dve nedelje. Srbija je već prepoznatljiva u sportskom svetu kao odličan organizator i domaćin međunarodnih takmičenja. Nadam se da će naši gosti poneti najlepše utiske iz našeg grada“, rekao je Peruničić.

Na ovom prvenstvu učestvovaće 1.000 takmičara iz 38 zemalja koji će izveslati ukupno 213 trka, od kojih čak 46 finalnih, u disciplinama  1000, 500 i 200 metara.

Ministarstvo omladine i sporta je podržalo ovo takmičenje sa 13 miliona dinara, a tribine regatnog centra na Adi Ciganliji otvorene su sva četiri dana takmičenja od 8 časova a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Peruničić je čestitao Kajakaškom savezu Srbije na organizaciji događaja i zahvalio se volonterima koji su pomogli u tome.

Top