Evropsko prvenstvo u kajaku, kanuu i para kajaku na Adi Ciganliji

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je ceremoniji otvaranja Evropskog prvenstva u kajaku, kanuu i para kajaku za seniore koji se održava u Beogradu, na Adi Ciganliji od 8. do 10. juna. 2018. godine. 

Defile zastava i zemalja učesnica održan je na Adi Ciganliji, a prisutnima su se obartili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Saveza Mirko Nišović i predsednik Evropske kajakaške asocijacije Albert Vuds.

„Želim da se zahvalim svima koji su svojim radom i velikim doprinosom omogućili da Beograd, grad u kome se sport živi i slavi, bude sjajan domaćin svim takmičarima i opravda poverenje koje nam je ukazano. Zahvaljujem se i Kajakaškom savezu Srbije na trudu i energiji koju su uložili kako bi ovo prvenstvo pomerilo standarde i svi učesnici i posetioci imali najbolje uslove i poneli najlepše uspomene sa ovog takmičenja.“, rekao je ministar Udovičić.

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović rekao je da su Evropa i svet vraćeni u Beograd organizacijom prvenstva.

Na ovom takmičenju učestvovuju sportisti iz 40 zemalja iz Evrope, od 44 članice Evropske kajakaške asocijacije, što je oko 1200 učesnika,  takmičara sa pratećim osobljem, sudija i tehničkog osoblja iz Evropske kajakaške asocijacije i još preko 250 volontera i članova organizacionog komiteta. Nastupa naših 25 sportista.

Vlada Republike Srbije i Ministarstvo omladine i sporta prepoznali su značaj ovog takmičenja, dali podršku i obezbedili finansijska sredstva za organizaciju ovog takmičenja.

Ovo je još jedna prilika da se Srbija i Beograd pokažu kao dobri domaćini, da pošaljemo sa Ade Ciganlije prelepe slike sa takmičenja i još jednom dokažemo da smo odlični u organizaciji velikih međunarodnih takmičenja.

Top