Elita svetske sportske medicine u Srbiji

Jedna od najvećih svetskih klinika za sportsku medicinu „Aspetar“ iz Katara će, zajedno sa Republičkim zavodom za sport i medicinu sporta Srbije, biti organizator prestižnog kongresa na kome se očekuje učešće oko 50 najuglednijih predavača i profesora, oko 300 gostiju i oko 1000 učesnika.

Deset najboljih globalnih hirurga i lekara za sportske povrede, koji su operisali i lečili najbolje sportiste sveta poput Zlatana Ibrahimovića, Marka van Bastena i Majkla Ovena i koji sarađuju s najpoznatijim klubovima poput „Barselone“, „Bajerna“ i „Liverpula“, predvodiće svetsku elitu na ovom kongresu. Između drugih, učesnici kongresa u Beogradu  biće i glavni doktor Međunarodnog olimpijskog komiteta i FIFA.

„Izuzetna je čast što će Srbija biti domaćin svetskoj eliti sportske medicine. Naša zemlja ima veliku tradiciju u ovoj oblasti, a naši stručnjaci su izuzetno cenjeni u svetu. Kongres će biti prilika, ne samo za promociju Srbije, već i da se domaća stručna javnost upozna sa svetskim trendovima u lečenju sportskih povreda, da naši lekari uspostave saradnju sa najpoznatijim svetskim lekarima i da njihovo znanje prenesu u našu zemlju. Srbija je već sportski lider u ovom delu Evrope, a želimo da postanemo i lider u oblasti sportske medicine. Veoma sam zahvalan državi Katar i klinici „Aspetar“ što su nas prepoznali kao iskrenog partnera i prijatelja. Pred nama je veliki posao i velika odgovornost za organizaciju ovog značajnog stručnog skupa“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Top