Državni sekretar Milan Savić posetio Ćićevac, Trstenik i Kruševac

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Milan Savić, pomoćnica ministra za omladinu Snežana Žugić i saradnik ministra za infrastrukturu Bogdan Knežević posetili su opštine Ćićevac i Trstenik i Grad Kruševac. 

Tom prilikom su zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave predvođeni predsednicom dr Mirjanom Krkić i narodnom poslanicom Anom Pešić u Opštini Ćićevac obišli Sportski centar Stalać - Grad Stalać, Osnovnu školu "Vojvode Prijezda" i prostor buduće kancelarije za mlade. Dogovorena je buduća saradnja, pre svega u smislu podrške Ministarstva omladine i sporta lokalnoj samoupravi za otvaranje Kancelarije za mlade, njeno funkcionisanje i daljeg sprovođenja omladinske politike, kao i o infrastrukturnim projektima u oblasti sporta.

Predstavnici Ministarstva omladine i sporta su na sastanku sa zamenikom gradonačelnika Kruševca Aleksandrom Jovanovićem i pomoćnikom gradonačelnika za sport i omladinu Vladimirom Petrovićem razgovarali o funkcionisanju Kancelarije za mlade Kruševac, omladinskoj politici i o položaju mladih u Kruševcu.

U Trsteniku je održan sastanak sa predsednicom Opštine Trstenik Milenom Turk, pomoćnikom predsednice opštine Nenadom Smiljkovićem i koordinatorom Kancelarije za mlade Trstenik Nikolom Milivojevićem. Glavne teme sastanka bile su  položaj mladih, njihovo zapošljavanje, kao i potencijalni projekti u Trsteniku. Nakon sastanka predstavnici Ministarstva omladine i sporta obišli su Kancelariju za mlade Trstenik i lokaciju na kojoj je Opština Trstenik planira otvaranje omladinskog kluba.

Top