Druženje sa šampionima na Sajmu sporta

Drugi dan Šestog međunarodnog Sajma sporta, obeležilo je u druženje sa našim šampionima, članovima streljačke, košarkaške, rukometne, odbojkaške, kik boks, fudbalske i mnogih drugih nacionalnih reprezentacija i sportistima brojnih klubova.

Ministar Udovičić iskoristi je priliku da košarkaškoj selekciji poželi uspešne kvalifikacije za plasman na Svetsko prvenstvo. Ženskom rukometnom nacionalnom timu poručio je da veruje u njihov timski duh i da očekuje 39. medalju za Srbiju u ovoj godini sa Svetskog rukometnog prvenstva u Nemačkoj, a Andrei Arsović i Damiru Mikecu još jednom čestitao na osovjenim medaljama u Nju Delhiju. Sa našim fudbalskim reprezentativcima Zoranom Tošićem i Vladimirom Stojkovićem, razgovarao je o veliki uspesima naših klubova i reprezentacije na koje smo dugo čekali u fudbalu. Na štandu Streljačkog saveza Srbije, u srdačnom razgovoru sa ambasadorkom Republike Indije Narinder Čohan ministar Udovićić razmenio je utiske o ovogodišnjem sajmu, kao i obostranu zainteresovanost za uspostavljanje buduće saradnje. 

Pored toga, na štandu Streličarskog saveza, koji je ugostio ambasadora Južne Koreje Ju Deđong, ministar Udovičić imao je priliku da pozdravi naše najbolje streličare i da sa ambasadorom razgovara o uspostavljanju saradnje i razmeni iskustava o načinu unapređenja ovog sporta. Takođe, ministar Udovičić imao je zadovoljstvo da na štandu Kik-boks saveza Srbije razmeni utiske i iskustva sa najvišim predstavnicima Svetske i Evropske kik-boks federacije i da pozdravi naše reprezentativce u kik-boksu. 

Ministar Udovičić prisustvovao je i potpisivanju  sporazuma između Republike Srbije i Republike Srpske između Biciklističkog, Streljačkog, Kuglaškog saveza i Karate federacije Srbije i nadležnih saveza Republike Srpske koji imaju za cilj intezivaranje saradnje u oblasti sporta.

Na Sajmu sporta učestvuje 40 teritorijalnih sportskih saveza, 95 nacionalnih granskih saveza, najvažnije sportske visokoškolske ustanove i predstavnici najznačajnijih sportskih institucija u zemlji. Deca i mladi imaju priliku da se oprobaju i uživaju u demonstracijama brojnih sportova.

 

Top