Donacija Vlade Japana Džudo savezu Srbije

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je ceremoniji potpisivanja ugovora o donaciji Vlade Japana Džudo savezu Srbije. Ugovor o donaciji potpisali su Nj.E. Đuići Takahara, ambasador Japana i Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.

,,Čestitam Džudo savezu Srbije na saradnji sa Vladom Japana i potpisivanju ugovora o donaciji. Džudo sport je u poslednjih par godina sve popularniji u Srbiji i beleži izuzetan napredak. Očekujem da će to potvrditi i mladi sportisti na predstojećim međunarodnim takmičenjima, što će biti najbolja nagrada za sav rad u prethodom periodu", istakao je Udovičić.

Vlada Japana je u okviru Programa bespovratne pomoći u oblasti kulture odlučila da donira iznos od 34.852 evra Džudo savezu Srbije. Navedenim sredstvima Džudo savez Srbije nabaviće 650 m2 tatami podloge za vežbanje što će unaprediti uslove treniranja džudo sporta u Srbiji. Ova donacija tatami podloge neophodna je za trening džudista svih uzrasnih kategorija, u cilju kontinuiteta ostvarivanja vrhunskih rezultata u svim kategorijama na domaćim i međunarodnim takmičenjima, sa posebnim naglaskom za pripremu za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Top