Dodeljene stipendije Fonda za mlade talente studentima na državnim fakultetima

Od 2173 kandidata, koliko se prijavilo na navedeni konkurs, 789 studenata je dobilo stipendiju za završetak osnovnih akademskih studija, a 392 studenata je dobilo stipendiju za master akademske studije. Ove godine je, takođe, evidentno da dobitnici stipendije Fonda ostvaruju sve veće prosečne ocene. Na usvojenoj Listi dobitnika stipendije minimalna ocena za dobijanje stipendije Fonda za master akademske studije iznosi 9,65, dok je za osnovne studije minimalna ocena 9,43.

Stipendija Fonda za najbolje studente na fakultetima u Republici Srbiji i ove godine iznosi 30 hiljada dinara po kandidatu i isplaćuje se za period od deset nastavnih meseci. Fond za mlade talente će ove godine za školovanje najboljih studenata na domaćim fakultetima investirati više od 400 miliona dinara.

Listu dobitnika stipendije po navedenom konkursu možete preuzeti OVDE.

Fond za mlade talente je osnovala Vlada Republike Srbije u želji da podrži najuspešnije studente, koji su svojim radom, upornošću i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate. Od osnivanja 2008. godine, do danas, država je preko Fonda stipendirala blizu 7400 studenata završnih godina osnovnih i master akademskih studija na državnim fakultetima u Srbiji.

Svim dobitnicima stipendija po navedenom konkursu čestitamo i želimo uspeh u daljem školovanju i usavršavanju. Takođe, obaveštavamo dobitnike stipednije Fonda da će informacija o terminima i načinu potpisivanja Ugovora o stipendiranju biti objavljena u najkraćem roku na sajtu Ministarstva omladine i sporta.

Top