Delegacija „One Young World“ u evaluacionoj poseti Beogradu

Delegacija se nalazi u Beogradu u cilju evaluacije kandidature i procene kapaciteta organizacionog tima i mreže saradnika za organizaciju Svetskog samita mladih 2017. ili 2018. godine upravo u glavnom gradu Srbije.

Tokom sastanka, gospođa Klašnja predstavila je gostima omladinsku politiku Republike Srbije, ističući glavne aktivnosti i prioritete za naredni period. Tom prilikom, ukazala je i na podršku koju mladi dobijaju od strane resornog ministarstva, pohvalivši i inicijativu Organizacionog komiteta „One Young World“ iz Srbije da svetsko okupljanje ovog značaja dovede u Beograd.

Prilikom kandidature, definisano je da je centralni cilj da se Beograd i Srbija visoko pozicioniraju na svetskoj mapi, da naši mladi dobiju priliku da se povežu sa vršnjacima iz celog sveta i predstave primere dobre prakse iz Srbije, umreže se i započnu u budućnosti sa određenim zajedničkim aktivnostima u različitim oblastima, kako na regionalnom, evropskom, tako i na globalnom nivou.

„One Young World“ okuplja preko 2.000 mladih lidera uzrasta 18-30 godina iz 190 zemalja sveta, vodeće svetske kompanije i eksperte, kao i značajne ličnosti iz oblasti politike, biznisa, sporta i kulture. Tokom samita, uz mlade su i eksperti svetskog renomea poput Boba Geldofa, Kofi Anana, Muhameda Junusa, Ričarda Brensona.

Evaluaciona poseta rezultat je detaljne analize podnete kandidature i ulaska Beograda u najuži izbor za organizovanje Svetskog samita „One Young World“, uz Hag i Bogotu. Konačna odluka biće doneta na jesen 2015. godine.

Top