Deca iz Srbije na prijateljskoj fudbalskoj utakmici u Milanu, Dejan Stanković ponovo na terenu

Posetu dece iz Srbije inicirao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prilikom posete sajmu EXPO u Milanu. Naš proslavljeni fudbaler Dejan Stanković ugostio je mališane kao sportski ambasador projekta.

IMG_7852

Savez za školski sport Srbije odabrao je ekipe od po šest dečaka (OŠ „Sveti Sava“ Žitište) i devojčica (OŠ „Dositej Obradović“ Novi Sad) uzrasta 11-12 godina, koji su pobednici nacionalnog školskog turnira u malom fudbalu, a koji su u Milano otputovali sa predstavnicima Ministarstva omladine i sporta i svojim nastavnicima.Deca su po dolasku obišla  paviljon Srbije na sajmu EXPO.

IMG_7824

Na finalnom meču našim sportistima veliku podršku pružio je Dejan Stanković koji je sa tribina „uskočio“ na teren i priključio se utakmici. On se prisetio i svojih početaka u tim godinama i poručio deci da se pre svega zabavljaju u sportu, ali da uvek treba da idu napred,  sanjaju i ne odustaju – a da će se trudom i radom ti snovi i ostvariti.

IMG_7831

Sledećeg dana posete, Dejan Stanković pozvao je našu decu u obilazak stadiona San Siro, stadion dva poznata milanska tima - Intera i Milana. Mladi sportisti obišli su i svlačionice, a najviše ih je obradovao izlazak na teren i obilazak muzeja u kome su izloženi trofeji i nagrade.

IMG_7884

Stanković je istakao da se nada da je ovo samo početak i da će se lepa saradnja sa Ministarstvom omladine i sporta nastaviti i u budućnosti, i podelio našim mališanima poklone.

Top