Borovčanin: Pitanja mladih u vrhu prioriteta države

"Nada mora uvek da postoji, jer bez nje nećemo imati pozitivna očekivanja i kretanja u društvu", rekao je Borovčanin Tanjugu, u pauzi prolećnog Vivaldi foruma na Mokroj Gori, gde se raspravljalo o perspektivama mladih u Srbiji.

"Ako to uradimo i ako tu strategiju sprovedemo, i nastavimo ovako kako smo započeli ove godine, mislim da će mnogo servisa, usluga i šansi biti dostupno za mlade ljude u Srbiji i da će oni, ne samo ostajati, nego i biti aktivni učesnici izgradnje moderne Srbije", smatra Borovčanin.

Komentarišući odlazak i želju mladih do odu preko granice, Borovčanin je rekao da mladi ljudi treba da odu u inostranstvo da se tamo dodatno edukuju, da steknu nova iskustva.

"To je pozitivno, jer to podrazumeva ciklus povratka sa novim znanjima i veštinama stečenim u uspešnim kompanijama i to može doneti dodatni podsticaj uspešnim kretanjima u Srbiji", ocenio je Borovčanin.

Odgovarajući na pitanje kako stvoriti ambijent za povratak i ostanak mladih i onih starijih, koji su otišli da rade u inostranstvo, Borovčanin je rekao da će vlada nastojati da završi započeto, a to je da stvori takav povoljni ambijent da se svi koji žele mogu da uključe i u stvaranje još povoljnijeg okruženja.

"Država mora imati partnerski odnos sa svojim građanima i tako stvarati ambijent koji želi da ima", zaključio je državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta.

Top