Borovčanin: Osnažiti aktivizam mladih Roma

Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin smatra da su mladi Romi nosioci unapređenja života najbrojnije manjinske zajednice u Srbiji i da je njihova ideja o formiranju omladinske unije ili asocijacije dobra, jer će ujedinjeni lakše realizovati svoje ciljeve i uspostaviti partnerstvo sa državom.

On je naglasio kako će Ministarstvo omladine i sporta nastaviti da osnažuje mlade Rome i podržava njihov aktivizam usmeren ka uključivanju u sve društvene tokove kako bi zajedno stvorili društvo jednakih šansi koje imaju sve građanke i građani naše zemlje.

“ Uključivanjem u procese koji im unapređuju život i uspostavljanjem partnerstva sa državom, njihova manjinska zajednica dobija budućnost”, zaključio je Borovčanin.

Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin naglasio je da Ministarstvo omladine i sporta aktivno učestvuje u pripremi preuzimanja predsedavanja Srbije OEBS-om i da su mladi prioritet u agendi naše zemlje.

Konferenciju „Mladi Romi i Sinti: aktivizam, učešće, bezbednost“ organizovala je Kancelarija za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i OEBS/ODIHR-om u Beogradu sa ciljem razmene iskustava na teme osnaživanja i socijalne inkluzije kroz omladinski aktivizam, učešće mladih u politici i demokratskim procesima i bezbednost Roma i Sinta.

Top