Ambasador Mađarske posetio Ministarstvo sporta Republike Srbije

Ministar sporta Zoran Gajić ugostio je novopostavljenog Ambasadora Mađarske u Srbiji, NJ.E. Jozefa Zoltana Mađara. Srbija i Mađarska, dve komšijske zemlje, danas zajedničkim snagama rade na blistavoj sadašnjosti i još boljoj budućnosti, negujući međusobne odnose koji su sada na istorijskom maksimumu. Obe ponosne sportska nacije, sa velikom posvećenosti sportu i velikim šampionima kako u kolektivnim tako i individualnim sportovima, Srbija i Mađarska zajedničkim snagama već nekoliko godina rade na razvoju sportskog aspekta u međusobnoj saradnji. 

Dogovoreno je unapređenje kooperacije po ključnim pitanjima sportske politike.  Na sastanku je takođe bilo reči o tome kako se ulaganja u sport mogu iskoristiti da bi se podstakao pravičan razvoj i rezultirao obnovljenom posvećenošću korišćenju sporta kao sredstva za obezbeđivanje socio-ekonomskog, fizičkog i mentalnog blagostanja sadašnjiһ i budućiһ generacija. 

Sastanku su prisustvovali državni sekretar Marko Kešelj, šef kabineta Jovan Knežević i pomoćnik ministra Sektora za međunarodnu saradnju i evropske integracije Uroš Pribićević i savetnik ambasadora Gabor Palinkas.

Top