Projekti sa međunarodnim donatorima

Sektor za omladinu sprovodi sledeće projekte u sradnji sa međunarodnim donatorima

 

  1. Podsticanje zapošljavanja mladih (GIZ YEP) Podržava: Ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke (BMZ),Partner: Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije (MOS) Projkat se  sprovdi: 7/2015 – 12/2017.http://yepsimpozijum2015.rs/galerija-simpozijum-2015/
  2. Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije – druga faza (2014-2017). Projekat sprvodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Švajcarske razvojne agencije (SDC). Pored MOS-a, ostali glavni partneri na projektu su: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalana pitanja,Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Komesarijat za izbeglice i migracije i drugi.
  3. Podrška sprovođenju Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike u Republici Srbiji sa fokusom na politiku zapošljavanja i povećanja zapošljivosti mladih,koji finansijski podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju/Swiss Agency for Development and Cooperation , a sprovode Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva pri Kabinetu potpredsednika Vlade i ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta.
Nazad