Peruničić otvorio humanitarnu manifestaciju na Adi

Cilj manifestacije je da se deci i mladima sa invaliditetom, koji su danas imali priliku da se oprobaju u raznim paraolimpijskim disciplinama,  pomogne da prevaziđu prve korake ka boljoj budućnosti, kao i da im se približi sport.

"Drago mi je što sam danas ovde sa vama i što imamo priliku da zajedno pokažemo da ne postoje granice i da se sve prepreke mogu prevazići. Svedoci smo brojnih medalja koje su naši paraolimpijci osvojili, ne samo u Riju, već i godinama unazad na brojnim svetskim i evropskim takmičenjima i pokazali da je svaki uspeh dostižan ukoliko se trudimo i  vredno radimo", rekao je državni sekretar.

Peruničić je istakao da je veoma važna motivacija u najranijem uzrastu i prihvatanje sebe i svojih ograničenja kao izazov koji se može prevazići i poručio najmlađima da je svaki uspeh moguć ukoliko veruju u sebe i svoje snove.

Otvaranju manifestacije čiji su partneri pored Ministarstva omladine i sporta i Paraolimpijski komitet Srbije i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prisustvovali su i naši istaknuti sportisti Nataša Kovačević, Emir Bekrić i Draženko Mitrović.

Top