Održana prva sesija dijaloga nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić je, ističući da su nemačke firme dobrodošle u Srbiju, objasnio da je država, u saradnji sa NALED-om i drugim organizacijama, uspela da poboljša ambijent za poslovanje, zbog čega se naša zemlja već pomerila na listi "Duing biznis" Svetske banke za 32 mesta i sada je na 59. poziciji.

„Nemačke firme su prepoznale pristojan poslovni ambijent u Srbiji, što je omogućilo otvaranje 5.000 radnih mesta u poslednje tri godine u firmama s nemačkim kapitalom“, istakao je Vučić.

IMG_20160203_090125

Na prvoj sesiji dijaloga prisustvovali su i državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin i pomoćnica ministra za omladinu u Ministarstvu omladine i sporta Snežana Klašnja.

Napomenuto je da je za 2016. godinu, koja je godina preduzetništva, već opredeljeno tri puta više novca za te namene nego prethodne godine – milijardu i po dinara. Nastavićemo da dajemo povoljne kredite malim i srednjim preduzećima, kao i domaćim preduzetnicima.

U poslednje tri godine nemačka preduzeća u Srbiji su povećala broj radnih mesta za 5.000, i time su u Srbiji stvorile više od 30.000 radnih mesta od 2000. godine, objasnio je Ditman.

IMG_20160203_140336

On je podsetio na to da je Nemačka prošle godine za podsticaj rasta i zapošljavanja opredelila 82 miliona evra, dodavši da je ta zemlja spremna da stavi Srbiji na raspolaganje dodatna sredstva nakon što se budu videli rezultati.

Prva sesija dijaloga u okviru inicijative dveju zemalja za održivi rast i zapošljavanje, organizuje se u partnerstvu sa Vladom Srbije, Ministarstvom privrede, Ministarstvom omladine i sporta, Ministarstvom rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom finansija, Privrednom komorom Srbije, komercijalnim finansijskim institucijama i privatnim kompanijama.

Top