Održan sastanak sa međunarodnim partnerima povodom razmatranja prvog nacrta nove NSM

U Palati Srbija u organizaciji Ministarstva omladine i sporta održan je okrugli sto na kome je sa međunarodnim partnerima razmatran prvi radni Nacrt nove Nacionalne strategije za mlade. Više od 20 eksperata OEBS-a, UNICEF-a, GIZ-a, Švajcarske razvojne pomoći i drugih organizacija i institucija dalo je sugestije kako bi Strategija ponudila što kvalitetnija rešenja.

Sastanku je prisustvovala i Snežana Klašnja, pomoćnik ministra za omladinu u Ministarstvu omladine i sporta koja je obavestila učesnike o procesu pripreme za izradu nove Nacionalne strategije za mlade i upoznala ih sa do sada pristiglim komentarima, daljim koracima i rokovima.

Klašnja je podsetila da je Nacionalna strategija za mlade dokument koji je izrađen za period od deset godina, od 2015. do 2025. godine, sa trogodišnjim akcionim planom.

“To će biti strateški okvir državne politike kada su mladi u pitanju i jako je važno što ga pripremamo zajedno sa mladima. Ovo je prilika da čujemo i vaše sugestije i iskustva sa međunarodnog plana, želeći da pronađemo najbolja rešenja za omladine Srbije”, zaključila je pomoćnica ministra Klašnja.

 
Top