Удовичић: Ђорђе – прави пример свим младима

Министар омладине и спорта Вања Удовичић разговарао је данас са најбољим младим научником на свету. Ђорђе Огризовић добитник је престижне награде Светске организације за заштиту интелектуалне својине. За најбољег младог научника на свету проглашен је на 29. Међународној конференцији младих научника, незваничном светском првенству, за истраживање начина пречишћавање воде загађене фенолом.

DjordjeOgrizovic2

„Постигнутим резултатима Ђорђе представља нашу младу научну елиту. Он је интелектуална снага и будућност Србије, и због тога ми је задовољство што сам имао прилику да га упознам. Ђорђе треба да буде пример свим младима да ако радите оно што волите и у томе сте истрајни, резултати неће изостати“, рекао је Удовичић.

Овај осамнаестогодишњак науком је почео да се бави у седмом разреду основне школе, у оквиру Регионалног центра за таленте у Београду. Током седмог и осмог разреда радио је истраживања из историје и освојио прве награде на републичким такмичењима. У гимназији се посветио области заштите животне средине, а значајну улогу у упознавању са истраживачким процесом имао је и његов рад у Истраживачкој станици Петница.

Ђорђе је у разговору са министром испричао да је свест о одговорности према животној средини имао већ са седам година када је почео да рециклира папир. Планира да основне студије заврши у Србији у области заштите животне средине, мастер и докторске студије у иностранству, али како каже и да се после школовања врати у своју земљу.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 235 гостију и нема пријављених чланова